Att gå på visning!

När man har bestämt dig för att det är dags för ett nytt boende så är det visningar på agendan. När man hittar en lägenhet eller ett hus så verkar fylla en krav så är det väldigt viktigt att gå på visningen och hålla sig så objektiv som möjligt. Det är självklart viktigt att det ska kännas rätt, men det är många saker som man bör kolla upp innan någon beslut ska tas.

Se möjligheterna!
När du går på visning så besöker du någon annans hem som de ofta har gjort personligt med färger och stilar. När du som köpare går på visningen så är det viktigt att du inte tänker så mycket på om tapeterna eller väggfärgen är fin, detta är saker som enkelt ordnas till så de passar dig personligen. Det du ska tänka är i stället: ”går detta att göra till mitt?”
Flera visningar!
Vem du än frågar kommer rekommendera dig/er att gå på flera visningar. Även fast du kanske är bestämd över vad du vill ha så kan det vara riktigt nyttigt att trots vad man bestämt sig för, faktiskt gå och titta på olika typer av boende för att se om man kanske missat något. Detta gäller även i områden som du kanske räknat bort, dessa kan definitivt vara felbedömda.
Gömda fel? 
Om det är hus ni tittar på så är det viktigt att se så det inte finns något akut behov av någon större renovering. För trots att huset på ytrån kan se helt nyrenoverat ut så kan det gömma sig problem som kan betyda stora kostnader. Så som takläggning, renovera fasaden eller byta fönster. Allt detta är viktigt att kolla upp under visningen.
Bostadsrätt? 
Om det är en bostadsrätt ni är intresserade av så gäller det här att se över föreningens ekonomiska situation. Föreningens ekonomi styr över hur hög avgiften för de boende blir och avgiften påverkas av större projekt med huset. Föreningens styrelse bör veta om det är några större förändringar eller renoveringar på gång som skulle påverka avgiften. Hör med dem!

Om ni sedan har varit på en visning som ni verkligen kände er hemma i, så be om en extravisning innan några beslut tas. Går man på fler så kan man glömma bort detaljer och blanda ihop olika boenden.

Lycka till!

vis