Att sälja sin bostad!

När man har bestämt sig för att sälja sin bostad så finns det en del faktorer som spelar in för att försäljningen ska bli så lyckad som möjligt. Därför tänkte vi ta upp några av de punkterna som du som säljare bör tänka på!

  • När är det bäst att sälja bostaden?

Det är viktigt att kolla hur marknaden ser ut just när du är redo att sälja, ibland kan det löna sig att vänta tills marknaden ser bättre ut för försäljningen. Ofta är det hög konkurrens på våren då det blir fina bilder när det grönskar och solen skiner, men just därför kan man ta bilderna då men vänta att lägga upp försäljningen tills hösten.

  • Bör man köpa innan man säljer?

Det handlar helt enkelt om hur din familjs ekonomiska situation ser ut, har ni råd att köpa ert nya hem först så kan detta rekommenderas. Risken här är dock att det kan ta tid att sälja det gamla boendet och att man då får leva med dubbla kostnader. Det bästa är att köpa och sälja i samma marknad, så att priserna blir liknande för både försäljning och nyköp.

  • Behöver man egentligen en mäklare?

Om du har en mäklare så slipper du sätta dig in i alla processer som rör försäljningen av bostaden, det gäller dock att hitta en mäklare som du har tillit till och som möter dina krav. Tillsammans kan ni komma fram till vad som är rätt för just ditt boende. Dessutom har mäklaren en mycket bredare arsenal för marknadsföringen av försäljningsobjektet, vilket alltid underlättar.

  • Missnöje med bud?

Om det kommer in bud som inte når dina förväntningar så kan du alltid som söligare dra dig ur innan köpekontraktet är undertecknat. Detta gäller även potentiella köpare.

Har ni några andra funderingar kring försäljning av ert boende så tveka inte att kontakta oss!

salja